Meest gestelde vragen

FAQ - Veel gestelde Vragen

Hieronder delen we de meeste gestelde vragen met je. Staat jouw vraag er niet bij? Heb je een vraag over hoe dit actieplatform werkt en wat je bijvoorbeeld het beste kan invullen?
Neem dan contact op met de helpdesk van dit platform via info@supp.to of 053-7400230.
Heb je vragen over inhoudelijk werk van Present, een specifieke locatie of bijvoorbeeld over het worden van vrijwilliger, neem dan contact op met die specifieke lokale stichting.

Voor actiestarters

Als er op dit moment geen actie actief is of je hebt een heel leuk idee of als je niet wilt deelnemen aan één van de bestaande acties van een Presentlocatie, kan je ook een eigen actie starten voor een locatie naar keuze. Je kan gebruik maken van dit actieplatform. Klik op de klop 'start actie' en volg de stappen. Je kan ook hier klikken om meer te lezen over hoe het actieplatform werkt.
Als je op de pagina van jouw actie zit, zie je in de webbrowser de link staan: https://steunpresent.nl/[naam-actie]. Voordat je goedkeuring aanvraagt, kan je ook nog je URL aanpassen naar een korte makkelijke URL. Dat maakt het delen makkelijker. Dit kan onder 'geavanceerde instellingen' op je actiepagina.
De URL wordt automatisch gegenereerd op basis van je eerste gekozen actietitel. De URL van je actiepagina kan je aanpassen onder ‘geavanceerde instellingen’ op je actiepagina, mits je actie nog niet online staat. Let vooral op dat laatste, want daarna is het dus niet meer aan te passen.


De definitieve link kan je dan delen om campagne te doen voor jouw positieve actie. Ook kan je je actie delen via de social media knoppen of via een unieke QR-code die te vinden zijn onder je (streef)bedrag.
Ja, dat kan zeker! Dit kan op verschillende manieren. Je kan een video zetten achter je omslagfoto. Daarvoor klik je op 'video toevoegen of wijzigen'. Let op: je kan hier alleen een Youtubelink invoegen, geen Vimeolink.

Een andere manier is door in een van de informatieblokken verwijzen naar Youtubelink of Vimeolink.

Ook kan je in je updates video's kwijt. Bij het toevoegen van een update zie in het tekstblok een play-icoontje, via die weg kan je een video toevoegen aan je update.
Niks eigenlijk! Het is helemaal niet erg als je je streefbedrag niet haalt! Jouw goede doel is immers blij met al het geld dat opgehaald wordt om mensen te helpen die het hard kunnen gebruiken; alle beetjes helpen! En zo zijn wij ook weer blij!

Mocht je het toch vervelend vinden als het balkje niet vol genoeg raakt: je kan je streefbedrag altijd veranderen. Dit geldt ook wanneer je al dik over je streefbedrag heen bent, maar je donateurs nog even wil blijven motiveren. In dit geval kan je je streefbedrag dus om hoog aanpassen.

Een streefbedrag is niet verplicht. Maar het helpt donateurs wel om net een beetje meer te geven en jou te helpen aan je streefbedrag omdat je gericht ergens samen naar toe werkt.
Yes, heel gemakkelijk start je een donatie-actie met deelnemers. Met zo'n actie krijgt elke deelnemer zijn eigen donatie-pagina onder jouw actie en haal je bijvoorbeeld met heel je school donaties op voor Present.
Ja, elke actie krijgt automatisch een QR code die je kunt laten scannen om te doneren. Ga naar jouw actiepagina en klik op de knop 'Deel deze actie + QR' om de code te zien.
Nee hoor. Dan komt de actie bij Supp.to met jouw vraag om publicatie. Wij gaan de actie dan controleren en letten erop of alles is ingevuld en goed staat. Als dat zo is, drukken wij op goedkeuren en ontvang jij daarvan een bevestiging. Als wij zien dat je nog iets kunt invullen of aanpassen dan laten wij dat ook weten, zodat jij met een mooi ingevulde actie online gaat.
Als je bent ingelogd kun je in jouw dashboard zien welke acties er online staan en welke in concept zijn en dus nog niet zichtbaar voor publiek.
Laat jouw actie gerust een tijd staan op jouw organisatiepagina. Het laat zien dat er actie wordt gevoerd voor jullie organisatie en dat maakt het aantrekkelijk om meer actie te voeren. Dat geldt zeker voor de acties waar mensen aan kunnen deelnemen, zoals 'Vier je verjaardag' of 'Collecteer voor Present'.
Als er voor jouw organisatie veel actie wordt gevoerd dan sorteert het systeem automatisch op acties die open staan en waarop nog gedoneerd kan worden en op acties die al gesloten zijn (maar nog niet gearchiveerd). Bij de instellingen van de actie kun je een einddatum aangeven. Na deze einddatum kan er niet meer gedoneerd worden.
Een actieplatform is een systeem ter ondersteuning van jouw campagne. Je zult dus bekend moeten maken aan je netwerk dat je een actie hebt aangemaakt en voor welk doel. Pas als je dat gaat doen kunnen mensen ook gaan doneren. Ze komen niet toevallig op jouw actiepagina terecht. Je zult er dus bekendheid aan moeten geven.
Er worden tegenwoordig veel acties aangemaakt voor goede doelen. Iemand zal pas een actie starten of een donatie geven als het goede doel ook past bij de persoon en zijn/haar passie en hart. Daarnaast is het ook gebleken dat mensen eerder doneren als ze de actiestarter kennen of de organisatie waarvoor de actie is opgezet.
Het gaat dus niet persé om de periode. Vooral om het doel, de organisatie en het netwerk.
Wel zien we dat rond de landelijke feestdagen veel acties worden gestart omdat bijvoorbeeld: mensen rond de Kerstdagen niet willen dat er iemand alleen thuis zit, en dat rond Sinterklaas mensen kinderen uit arme gezinnen ook een cadeau gunnen.
Er zijn geen kosten verbonden aan het starten van een actie. Wil je informatie over de tarieven van de inzet van dit actieplatform? Kijk dan op de pagina https://steunpresent.nl/nl/tarieven

Account

Ga naar 'Mijn account', hier kan je persoonlijke informatie toevoegen of wijzigen. Onder 'Mijn profiel' zie je 'Wachtwoord', hier kan je je wachtwoord wijzigen. Ben je al ingelogd en wil je er nu direct naar toe? Klik dan hier.

Ben je je wachtwoord vergeten en kan je niet inloggen? Klik dan bij het inlogschermen op 'wachtwoord vergeten'.
Ga naar je 'Mijn account' en dan in het linkse menu naar ‘Profiel’. Daar zie je een gele knop ‘Afbeelding zoeken’.

Onder 'Profiel' kan je ook andere gegevens van je profiel wijzigen.
Als je bent ingelogd kun je in jouw dashboard zien welke acties er online staan en welke in concept zijn en dus nog niet zichtbaar voor publiek.

Algemeen / Over Present

We geloven dat mensen bereid zijn om zich in te zetten voor een ander. Maar niet iedereen die wil komt in actie. Want lang niet iedereen die wel iets wil doen heeft ook regelmatig tijd of de energie ervoor. Lang niet iedereen weet of ze wel iets te bieden hebben … of wie in hun directe omgeving hulp nodig heeft. Soms mist een schakel. Present vervult graag die brugfunctie tussen helper en hulpbehoevende. Wij brengen mensen bij elkaar. Door het organiseren van ontmoetingen wordt de Present beweging van omzien naar elkaar versterkt.
Je kan Present helpen door bijvoorbeeld vrijwilliger te worden bij een Presentlocatie naar keuze in Nederland. Bekijk hier alle locaties in Nederland.

Of je kunt een eigen actie starten voor een locatie naar keuze om geld op te halen om ondersteuning van mensen in jouw stad mogelijk te maken.

Ook kan je meedoen met een gestarte actie of doneren aan een bestaande actie van een Presentlocatie. Bekijk hier alle locaties die actief zijn op dit actieplatform of hier alle acties.

Je actie promoten

Helaas gaat dat niet zo makkelijk. Wanneer je een actie hebt aangemaakt op steunpresent.nl, kan je campagne beginnen. Je deelt de URL van jouw actiepagina met je netwerk. Dit kan via social media, Whatsapp, e-mail, maar ook offline door middel van je unieke QR-code. Deze kun je bijvoorbeeld ook printen op een flyer of poster. Het delen van jouw persoonlijke motivatie om dit doel te laten slagen zal andere overtuigen om een donatie te doen.

We helpen je graag bij het doen van campagne. Vraag ons gerust om tips en meer informatie.
Donateurs kunnen aangeven dat ze op de hoogte willen blijven van je actie. Dit kunnen ze aangeven wanneer ze doneren of als ze niet doneren via de knop 'Op de hoogte blijven van deze actie? Meld mij aan'. Wanneer jij een update plaatst (onder het tapje 'updates') krijgen zij hier bericht van. We moedigen je aan om dat regelmatig te doen. Dat helpt bij het ophalen van zoveel mogelijk donaties voor jouw mooie doel.
Een actieplatform is een systeem ter ondersteuning van jouw campagne. Je zult dus bekend moeten maken aan je netwerk dat je een actie hebt aangemaakt en voor welk doel. Pas als je dat gaat doen kunnen mensen ook gaan doneren. Ze komen niet toevallig op jouw actiepagina terecht. Je zult er dus bekendheid aan moeten geven.

Voor donateurs

Jouw naam is alleen zichtbaar als jij aangeeft dat jouw naam zichtbaar mag zijn voor het publiek. Wil je dit niet, dan is je naam alleen zichtbaar voor de actiestarter, zodat deze je kan bedanken voor jouw donatie.
Dat is afhankelijk van het doel en de verbonden organisatie van de actie, waarop jij een gift geeft.
Neem dan contact op met de Presentlocatie waar jij aan doneert. De contactgegevens kun je vinden op de pagina van de Presentlocatie bij het tabblad Organisatiegegevens. Of kijk op de website van de desbetreffende locatie.

{{ resultData.stats.projectsAmount }}

Acties

{{ resultData.stats.donatedAmount | format-currency }}

via {{ resultData.stats.successfullDonationsAmount }} Donaties

{{ resultData.stats.participantsAmount }}

Deelnemers

Start direct jouw donatie-actie voor een Present locatie

In 3 eenvoudige stappen maak je jouw persoonlijke actiepagina en kun je donaties ophalen voor Present. Super dat je dat wilt doen!


Start jouw donatie-actie voor Present

Neem contact op


SteunPresent.nl is een platform van Supp.to voor Present. Heb je een vraag over een actie of wil je hulp bij het opzetten ervan?
Bel Supp.to en we helpen je graag verder.