Als Presentlocatie wil je graag wil je graag impact maken in jouw stad. Daarvoor heb je ondersteuning nodig, zowel in menskracht als middelen als financieel. Dit platform steunpresent.nl helpt bij het werven van donaties om jouw goede doelen te behalen.
Via jullie lokale pagina kun je zelf acties starten of andere mensen of organisaties kunnen een actie starten voor de eigen stad. Zo kun je samen met scholen, sportverenigingen, kerken of bedrijven mooie resultaten behalen. Ook individuen kunnen een actie starten.
Informatie voor actiestarters buiten jullie locatie vind je hier.


Elke lokale stichting een organisatiepagina

Elke Presentlocatie in Nederland kan op dit platform een organisatiepagina krijgen, sterker nog, alles staat voor je klaar. Op deze organisatiepagina kun je als lokale Presentstichting acties starten of anderen kunnen dit voor jullie doen. Er kunnen dan meerdere actiepagina’s ontstaan op jullie lokale organisatiepagina.

Wat je nu alvast kan doen?

Een persoonlijk account aanmaken, met jouw naam, namens Present. Ga hiervoor naar inloggen en ga bij het inlogscherm naar de woorden 'registreren' en registreer je met jouw naam en persoonlijke presentmailadres. Of klik op de button, dat is wel net zo snel ;-).

 


Maak jouw persoonlijke account aan


Wat zijn de voordelen van steunpresent.nl?

Het Supp(orting)-platform Steunpresent.nl brengt nieuwe mogelijkheden met zich mee wat betreft fondsenwerving. Het is zeker niet verplicht als stichting om (actief) gebruik te maken van het platform, maar het kan wel erg helpen. We zetten hieronder de voordelen en mogelijkheden op een rij:

Zelf acties starten voor je stichting

De voordelen

 • Mooie bedragen ophalen die je in kunt zetten om nog meer impact te maken in jullie stad;
 • Overzichtelijk informatie delen met potentiële donateurs over een kort- of langdurige actie/project;
 • Sponsoracties met deelnemers starten waardoor je meer bereik en effect hebt omdat je meer netwerken bereikt (denk aan kerken, scholen of sportverenigingen);
 • Gerichte streefbedragen met motiverende teller instellen;
 • Donateurs of geïnteresseerden op de hoogte houden met updates van de specifieke actie;
 • Maandelijkse donaties werven bij iedere actie.
   

Anderen kunnen acties voor jullie starten

De voordelen

Met zo min mogelijk inspanning toch donaties binnenhalen omdat iemand anders een actie voor jullie start? Op deze pagina vinden actiestarters die niet werkzaam zijn bij Present (kerken, scholen, sportverenigingen, indivduen, bedrijven) informatie over hoe ze acties kunnen starten voor jullie. 


Lees meer over het gebruiken van Steunpresent


Past dit wel bij onze lokale stichting?

Alles wat nieuw is kan even wat meer energie kosten om ermee te starten. Gelukkig heeft Present Nederland daar al rekening mee gehouden en hebben we alles al zoveel mogelijk voor jullie klaar gezet om jullie te ondersteunen. Elke stichting ontvangt daarom haar eigen organisatiepagina waarbij de basisgegevens al zijn ingevuld en ze zo kunnen starten.

Verder is er een aparte informatiepagina met uitgebreide blogjes, tips en referenties die je kunt lezen om je te laten informeren, inspireren en verder te helpen.

Referentie van Present Steenwijkerland

“Het was gemakkelijk om na een online meekijkronde deze actie op te starten. Het heeft me alles bij elkaar ongeveer drie kwartier gekost om het op te zetten. We hebben het als pilot in de lucht gedaan en waren aangenaam verrast dat het beoogde bedrag zo snel binnen was. Qua inspanning was het dus weinig werk en de opbrengst is groot. Zoals jullie aangaven is er per pakket een kleine afschrijving voor gemaakte kosten voor ons om dit te organiseren en verder door te delen.” - Jessica van Benthem-Boxum - 

 


Lees meer referenties en blogs


Zorgen voor directe beschikking over donaties

Gebruik Mollie

Zijn jullie in het bezit van een Mollie account? Dan kan het helpen om je Mollie-account te koppelen met steunpresent.nl. Dit maakt het mogelijk om:

 • Direct te beschikken over de ontvangen donaties (in plaats van per maand te ontvangen);
 • Extra betaalmethodes te kiezen (standaard bieden we iDeal, Bancontact, Sofort en KBC) zoals creditcard en incasso;
 • Maandelijkse donaties mogelijk te maken, zonder administratief gedoe en automatisch geïncasseerd;
 • Meer inzicht te hebben in gegevens van donateurs zoals bankrekening en tenaamstelling.

Een Mollie-account koppelen is net iets goedkoper en niet verplicht. 


Lees meer over tarieven en het koppelen van Mollie


Tips om samen in actie te komen

Ben je gesetteld met je organsatiepagina op steunpresent.nl? En wil je lekker aan de slag? Dan kan je actief zelf een actiepagina starten of mensen aansporen om acties te starten voor jullie lokale Presentstichting.

Kun je wel wat tips en tricks gebruiken hoe je steunpresent kunt inzetten, klik dan op onderstaande button:


Tips en Tricks om steunpresent te gebruiken


Gratis fondsenwerfsessie

De maker van dit actieplatform is Comyoo I creatieve studio. Zij organiseren eens per twee maanden een online fondsenwervingssessie waar elke lokale Presentstichting gratis aan kan deelnemen. Er worden tips & best practices gedeeld om het voor jezelf makkelijk en effectief te maken om met fondsenwerving bezig te zijn.

Deze sessies zijn voor alle soorten stichtingen: voor de kleinere Presentlocaties die wellicht wat minder tijd hebben, maar wel (structureel) donaties binnen willen krijgen om projecten te organiseren én ook voor de grotere Presentlocaties die mankracht en tijd hebben om actief actiestarters zoals scholen te werven voor hun stichting of zelf regelmatig (grotere) acties te starten met bijvoorbeeld deelnemers.


Gratis fondsenwerfsessie